Toppaktiviteter och saker att göra i Mallorca

Aktiviteter
'Palma de Mallorca' - Mallorca
'Palma de Mallorca' Sergey Kilin / Shutterstock

Mallorca kan erbjuda besökare ett enormt antal av aktiviteter att deltaga i. På grund av dess otroliga terräng och långa sandstränder, så har Mallorca någonting för alla. Från surfing till camping, Mallorca har aktiviteter passande för alla smaker, åldrar och intressen, komplett med många platser för att köpa biljetter för dessa. Nedan finns ett fåtal exempel av vad du kan göra när du semestrar på denna rolighetsfyllda ön.

På grund av dess otroliga bergsformation som Sierra de Tramuntana, så erbjuder Mallorca ett enormt antal av vandringsutflykter, alla förser med olika svårighetsnivåer för de som precis har börjat och de som känner till fotvandring som sin handflata. Mallorca har ton av utflyktsföretag som tillhandahåller roliga vandringsdagar ute för hela familjen. Läs nedan för ett par exempel.

Vandringsutflykter

Torrent de Pareis är en utflyktsvandring som varar runt 4 och 5 timmar, den är en gång i veckan och är för erfarna vandrare med bra fysisk kondition. Vandrare måste också vara säkra på foten eftersom att det finns stenblock i alla former och storlekar, och aktiviteten kräver mycket glidande, klättring, hoppande och användning av ett kort rep. Utflykten själv tar plats i västra Mallorcas spektakulära natur, och startar normalt i staden Escorca, i den nordvästra delen av Mallorca. Inkluderat i utflykten är en äventyrlig klättring nerför den näst största kanjonen i Europa, i vilken vandrare tar "gamla smugglares" spår till Torrent de Gorg Blau och korsar Torrent de Pareis. Klipporna är kända att bli mindre och mindre tills att de inte är något annat än grus. När vandrare når den lilla steniga stranden, så är de kapabla till att hoppa i det klara, turkosa havet. Vid slutet av resan, så återvänder vandrare via en 12 km serpentinväg. Om du är erfaren inom vandringsområdet, så är detta den perfekta utflykten för dig. Köp din biljett för så lite som 40£ per person från 'Rock and Ride' idag.

wooden signpost in Mallorca
'wooden signpost in Mallorca' - patjo / Shutterstock

Castell de Alaró är en rolig utflykt som bevisar sig vara värt besväret. Svårighetsnivån är lägre än Torrent de Pareis, så det är en perfekt utflykt för de som inte är erfarna fotvandrare. Castell de Alaró är ett gammalt slott som är beläget i staden Alaró, i Tramuntana bergskedjan. Det deklarerades som Tillgång av Nationellt Intresse 1931. Fotvandrare kan börja sin utflykt i staden Alaró, eller parkera sina bilar lite längre bort och starta där. Vid toppen av vandringen, så sägs utsikterna vara förvånansvärda. Se till att packa med en kamera! Notera att det är extremt viktigt att bära solglasögon och att ta med mycket vatten, speciellt under de varma sommarmånaderna. Denna utflykt kan bokas via en webbsida kallad "The Mallorca Company".

Alaro Castle
'Alaro Castle' - Rafael Martin-Gaitero / Shutterstock

Vattenparker

På de flesta semesterdagarna till typiska resorter, så är ett bra sätt att spendera dagen att åka till den lokala vattenparken. Den bra saken med Mallorcas vattenparker är att de kan förse varje familjemedlem med något att avnjuta.

Hidropark, Port d'Alcudia

Hidropark är den största och bästa vattenparken i norra Mallorca, belägen bakom stranden Alcudia. Resor till vattenparken är vanligtvis kompletta med en bussupphämtning vid de flesta hotellen belägna i eller nära Alcudia-resorten. Om du har en familj med barn som är mellan 1-17 och planerar att stanna i området, så är Hidropark den perfekta platsen för en rolighetsfylld dag ut. Vattenparken har itne bara 2 Kamikaze-rutschkanor, 4 skumrutschbanor, 6 multirutschbanor och 2 parallella rutschkanor (wow!), utan har också en 54-håls minigolfkurs för vuxna och barn, trampoliner, hoppborgar och till och med paintballaktiviteter. För de vuxna i familjen, så finns uthyrning av solsängar överallt i vattenparken tillgänglig hela dagen.

Entertainment park
'Entertainment park' - Sakala / Shutterstock

Western Water Park, Magaluf

Western Vattenparken är den populära vattenparken med Västerntema belägen precis utanför den livliga resorten Magaluf. Om du är lite av en adrenalinnörd, så är denna vattenpark perfekt för dig. Med den högsta rutschkanan i Mallorca (Odjuret), den kolsvarta Tornado-rutschkanan och den enorma 15 meters half-pipen Boomerang, Western-parken är jättebra för familjer med djärva, orädda tonåringar. Western Vattenparken har också den bästa och mest realistiska våg-poolen i Mallorca, och detta bestyrker rolighet för hela familjen. För småbarn, så finns Barnens Paradis pool-lekområdet, Daky Park pool-lekområdet med cowboytema och Lagoa La Mina, en minitemapark speciellt designad för de yngsta i familjen. För de som föredrar att slappna av och relaxa, så har Western-parken många jacuzzis, plus Vilda Strömmen, där besökare kan glida längs den långsamma strömmen från komforten av deras gummiringar.

Aquland, El Arenal

Vattenlandet är beläget nära El Arenal resorten, och är väldigt lättillgängligt via busstjänst. Denna färgfulla vattenpark har runt 12 rutschbanor totalt, inkluderat 2 Tornados, Kamikaze, Anakondan, Svarta Hålet, det Galna Racet och Djävulens Svans. För små barn, så finns Dragoland, en minivattenpark med draktema, det nya & spännande "Polynesia" och självklart, Barnens Paradis. Aqualand har också de bästa Jacuzzis med jetstrålar som är idealiska för vila och avslappning under din semester.

Akvarier & Djurparker

Mallorca har några av de bästa akvarierna och djurparkerna i Europa, alla med en bred varietet av intressanta arter från hela jordgloben. Se nedan för en lista av det bästa på ön!

Antelope
'Antelope' - Vidux / Shutterstock

Palma Akvarium, Palma

Palma Akvarium är en fantastisk dag ute för hela familjen, och är beläget i hjärtat av Mallorcas huvudstad. Utrustat med ett TripAdvisor "Excellens-Certifikat", akvariet har mer än 8000 djur av 700 olika arter i den marina världen, plus 5 miljoner liter av saltvatten distribuerat genom akvariet. Dess 55 tankar visar en imponerande samling av färgfulla & förbryllande undervattens-arter som sjöstjärnor, sjöhästar, clownfiskar såväl som hundratals av andra tropiska fiskar. Palma Akvariet har också den djupaste haj-tanken i Europa, "Den Djupa Blåa", som är 8,5 meter djup. Angående aktiviteter runt akvariet, så är besökare kapabla till att dyka med hajarna (vågar du?), deltaga i undervattensdykning och gå på guidad tour med en av akvariets vänliga personalmedlemmar. På det hela taget, en rolighetsfylld och bildande dag ute för folk av alla åldrar och intressen.

Marinland, Palma Nova

Marinland är den äldst stående marina parken i Spanien, och det första delfinariet, det öppnade för över 40 år sedan 1970. Denna "one-of-a-kind" marinpark är brett igenkänd för dess ofelbara djurshower, som inkluderar en delfinshow, (en av de mest pristilldelade i världen!), en sjölejon-show och en vacker exotisk fågelshow. Besökare är också kapabla till att se Marinlands exklusiva Humboldt Pingvinkoloni, som säkerligen kommer att bli en intressant och bildande erfarenhet för varje familjemedlem. Om besökare är beredda att betala en extra avgift, så kan de deltaga i en "en gång i livet" aktivitet som är "Delfinmötet", som är tillgängligt för de som är 7 år och äldre. Detta tillåter dig att komma nära och personligt med delfinerna, och lära om deras biologi och hur de tränas och vårdas. Delfinerna ger till och med respons till dina indikationer! Marinland är en idealisk dag ute för de som är intresserade i djur och deras välfärd.

Safari Zoo, Cala Millor

Safari Zoo är en populär vildlivs & fritidspark som är belägen på östkusten av Mallorca, och är öppen genom hela året. Zoo't har en varietet av intressanta djur för besökare att se, såsom giraffer, zebror, apor, elefanter, lejon och tigrar. Se till att komma nära djurparkens 600 djur på "Safaritåget", som driver med reguljära intervaller under dagen. Om du hyr en bil medans du semestrar på ön, så kan du också köra runt parken själv för en mer praktisk och personlig upplevelse. Men var förberedd - Safari-Zoo't har väldigt många uppnosiga apor som är kända att komma VÄLDIGT nära. Biljetter kostar bara 19£ för vuxna, och 12£ för barn upp till 12 år.