Soller i Mallorca

Soller
'Port de Sóller' - Mallorca
'Port de Sóller' - Attribution: Twonk-

Beläget i en pittoresk dal på Mallorcas nordvästra kust, Sóller är en vacker kuststad komplett med gamla gator, orangea träd och massa historiska sevärdheter. Denna idylliska stad erbjuder besökare ett unikt utbud av konditorier, citrusfrukt-plantage, förbryllande museer och fantastiska naturliga parker. Orange-Express, en känd spårväg, länkar staden till hamnen Sóller. Staden är hem till många festivaler genom året, inkluderat 'Moros y Cristianos Fira & Firo', Tåget och Karnevalen av Sa Rua and Sa Rueta, och Fiestan av Vår Lady av Carmen. En klassisk musikfestival tar plats under september och oktober, också. Med ett sådant utbud av aktiviteter och saker att göra, så är besökare till Sóller garanterade att ha en fullspäckad & rolighetsfylld semester.

Översikt

Sóller har över 14,000 lokala invånare och täcker ett totalt område av 44 hektar. Denna pittoreska stad domineras av Puig Mayor, det högsta berget på ön. Stadens huvudattraktion är torget Plaça Constitució. Här kommer du att hitta en stor fontän, restauranger och kaféer, medeltida kyrkor och historiska byggnader som daterar tillbaka till 1600-talet. Antika olivträd och apelsinlundar fyller staden.

Historiska Attraktioner i Sóller

Från sceniska vyer till historiska byggnader och moderna modebutiker, så har denna stad någonting för alla. Om du är passionerad om natur och vetenskap, se till att besöka det Baleariska Museet av Naturvetenskap. Grundat 1992, detta museum är dedikerat till att studierna och bibehållandet av naturen inom de Baleariska Öarna. Det kännetecknar permanenta och temporära visningar relaterade till flora och fauna i Mallorca. Museets plats är hem till de Botaniska Trädgårdarna, som är väl värda ett besök. För något lite närmare resorten, så kan besökare också gå till museet "Casal de Cultura Museet av Sóller" och 'Ca'n Prunera Museet av Modernism'. Dessa museer ger en intressant översikt av Sóller's historia, och hela regionen.

Port de Sóller

Besökare till Sóller går miste om något om de inte tar en resa till den utmärkta resorten Port de Sóller (också känd som Puerto de Sóller). Detta heta ställe är komplett med en avslappnande atmosfär, skaldjursrestauranger som inte är av denna värld, plus en härlig U-formad bukt med tre vackra stränder. Många gäster väljer att besöka den vackra Konstnouveau-kyrkan of Sant Bartomeu (Saint Bartholomew). Denna religiösa byggnad registrerades som ett Nationalhistoriskt och Artistiskt Monument. Den kännetecknar unik, traditionell arkitektur som daterar tillbaka till 1300-talet. En annan aspekt av Port de Sóller som verkligen skiljer det ur mängden är faktumet att det har hanterat att bevarats ganska oförändrat över åren, och lyckas verkligen att hålla dess traditionella atmosfär intakt.

Järnväg i Sóller

En av de större turistattraktionerna är järnvägen som tar besökare från Palma till Sóller. Byggt 1913, detta historiska tåg var ett viktigt och avgörande transportmedel, och till och med idag, så är tåget en bra transportmetod för både lokalbefolkningen och besökare. Med fantastiska vyer genom resan, så kan besökare lätt resa från Palma till i Sóller och tvärtom.
Hotell och lägenheter Hotell i Soller Soller