Valldemossa

Valldemossa
'view of village - valldemossa' - Mallorca
'view of village - valldemossa' - Attribution: George Milligan

Om du önskar att skippa de typiska, mer välkända resorterna i Mallorca och letar efter något mer avslappnat och autentiskt, så är Valldemossa det rätta stället för dig. Beläget bara 17 kilometer från kapitalstaden Palma och 436 meter ovanför havsnivå, så är Valldemossa en utmärkt stad i hjärtat av Tramuntana bergskedjan som har mycket att erbjuda dess besökare.

Valldemossas Artistiska Historia

Ett stort antal konstnärer har bott i Valldemossa, då de är så lockade av dess kraftfulla atmosfär. Den stora musikern Frederic Chopin måste nämnas; Chopin tillbringade 3 månader i Valldemossa tillsammans med sin partner George Sand (Aurore Dupin). Pianisten sammansatte sina Preludier och andra delar här, och George Sand skrev "En vinter på Mallorca". I Valldemossa kan folk besöka Real Cartuja, ett gammalt kloster som grundades av munkar där Chopin och George Sand bodde under vintern 1838-1839. I detta museum finns souvenirer av det romantiska paret och intressanta delar av konst på visning som daterar från 1500-talet till 2000-talet. Varje augusti i Valldemossa, så kan besökarna gå med lokalbefolkningen för att fira Chopin Festival, där en hel del kända musiker har spelat varje år sedan 1930.

Vyer av Valldemossa

Efter att besökare har fått en smak av Valldemossas kulturliv, så är det dags att koppla av. Du kan njuta av promenader genom gatorna i denna fantastiska stad, och ta in den unika atmosfären och njuta av den otroliga utsikten. För detta ändamål så finns det två utsiktspunkter som verkligen kommer att ta andan ur dig. En av dem är Mirador del Puig de Sa Moneda, som är en utsiktspunkt som skapades av ärkehertig Lluis Salvador. Den ligger cirka 3,5 km från centrum, och där finns det "en på miljarden" utsikter över både kusten och staden Valldemossa. En annan fantastisk utsiktspunkt är Mirador de Miranda des Lladoner, som ligger nära Real Cartuja. Härifrån, så kan besökare njuta av utsikten över Valldemossa, dalen och även fånga en bra glimt av Palma på distans.

Coca De Patata

Du kan inte lämna Valldemossa utan att smaka dess typiska brödrulle kallad Coca De Patata. Det finns uteservering i alla terrasser och barer, vilka är perfekta platser för att avnjuta detta otroliga bakverk. Det äts vanligtvis med en kopp kaffe eller en mugg varm choklad, och kan köpas vid ett av de lokala bagerierna.

Att ta sig till Valldemossa

Att tillträda Valldemossa är ganska enkelt för de som besöker för första gången. Du kan komma hit via allmän transport från Palmas huvudsakliga busstation, eller så kan du komma hit med bil, vilket inte är en dålig ide, då Valldemossa har mycket allmän parkering tillgänglig.
Hotell och lägenheter Hotell i Valldemossa Valldemossa