Cykling i Mallorca

Cykling
'When it hurts so much' - Mallorca
'When it hurts so much' - Attribution: Eric Wüstenhagen

Mallorca är en favoritdestination för professionella och fritidscyklings-entusiaster, på grund av den breda varieteten av terräng som ön har att erbjuda. Med massor av plan terräng till böljande kullor och branta stigningar på upp till 15 kilometer, så är Mallorca en perfekt destination för cyklings-entusiaster av alla nivåer. Vägarna är väl underhållna och trafiknivåerna är generellt låga, vilket gör cykling i Mallorca så säkert som det är vackert.

En jättebra aspekt av cykling i Mallorca är att alla cyklister, oavsett ålder eller förmåga, kommer att hitta en rutt som passar hans eller hennes individuella behov. Entusiaster som verkligen önskar att avnjuta vädret och naturen medans de cyklar kan trampa i en lägre hastighet längs den plana terrängen som omringar ön. Cyklister som är ute efter en utmaning kan testa sina energinivåer genom att cykla mot Mallorcas branta backar, inkluderat bestigningen av den högsta toppen i Mallorca, Puig Major. För att bestiga Puig Major så måste en cyklist cykla nästan 15 kilometer, medans cyklisten samtidigt når mer än 800 meter i altitud. Förutom att vara Mallorcas högsta bestigning, så gillar cyklister att bestiga Puig Major för dess lokala skönhet, inkluderat tunneln Monnaber och orten Fornalutx.

Ön har inte enbart otrolig cykelterräng, den har också ett vackert landskap, utmärkta stränder och toppkvalitetshotell & andra boenden. Fler än 100,000 cyklister besöker Mallorca varje år för att cykla och besöka dess cykelaffärer som tillhandahåller uthyrning av cyklar, hjälmar plus ett utbud av annan cykelutrustning. Om du brinner för cykling och fantiserar om en semester, så är Mallorca den perfekta destinationen för dig.

European tourists crossing the island of Majorca with a bicycle
'European tourists crossing the island of Majorca with a bicycle' - JCVStock / Shutterstock