Palma de Mallorca - Mallorca

Palma de Mallorca
'Cathedral of Palma de Majorca' - Mallorca
'Cathedral of Palma de Majorca' P.Burghardt / Shutterstock

Palmträds-linjerade promenader, hisnande utsikter, otroliga restauranger, enastående konstverk och pulserande nattliv väntar besökare till Palma de Mallorca. Beläget på Mallorcas södra kust, kapitalstaden är en multikulturell skatt med en fascinerande historia och en lovande framtid. Palma de Mallorca välkomnar de som är på semester med en exakt rätt mängd energi, och en vibb som är mindre turistisk än Ibiza men mycket mer traditionell. Staden har blomstrat från en en gång lågprofils-destination till att vara en favorit för de som söker en exceptionell ö-flykt.

Stränder i Palma de Mallorca

På den västra sidan av Palma de Mallorca finns Cala Major, som är en pärlande sträcka av sand runt 250 meter lång. Stranden är nästan fyra kilometer från citycentret och är hem till konstmuseet som är Fundació Pilar i Joan Miro. Även i Cala Major är Marivent Palatset, som används som semesterresidens för den Spanska kungliga familjen. Cala Major Stranden skyddas av vågbrytare, som hjälper vattnet att hålla sig lugnare och klarare. En annan strand i området är Playa de Palma, som är belägen till öst. Den 4-5 kilometer långa stranden är ganska känd, och är därför mer fullsatt, särskilt under sommarmånaderna. Eleganta butiker, höghushotell och restauranger linjerar stranden. Ca'n Pere Antoni Stranden är stranden närmast Palmas Citycenter, bara två kilometer bort. Det är en urban strand som gränsar den vida havsstrandpromenaden.

Passeig des Born

Den trädlinjerade avenyn tjänar som stadens kulturella center och är hjärtat av den lokala sociala scenen. De bästa butikerna i Palma är belägna längs denna boulevard som är avsedd för fotgängare endast, tillsammans med de traditionella men fortfarande coola tapas och kaffebarerna. Stor arkitektur linjerar större boulevards och mycket av den inre ringen är trafikfri, som försäkrar besökare ett fridfullt & avslappnat flanerande.

Palma Cathedral

Katedralen av Santa Maria av Palma är ett gotiskt mästerverk, och en fantastisk knutpunkt av havssidan och staden. Även känt som La Seu, den stora strukturen ser ut över Medelhavet. Bländande glas filtrerar solljuset, som ger interiörer ett färgat sken när solen är som klarast. Katedralens rosettfönster är det största av alla gotiska katedralers i Europa. Katedralen är belägen i hjärtat av Palmas gamla stad, och är ganska enkel att hitta. Under sommarsemesterdagarna, så finns det vanligtvis en utomhusbio i El Parc de la Mar där besökare är kapabla till att se filmer, ibland i originell version. Palmas katedral är ett måste se om du besöker staden.

Llotja

Denna klassiska handeln daterar tillbaka till Medeltiden. Huvudstrukturen består av en muromgärdad marknadsplats som ofta används för intressanta utställningar och mässor. Omringandes marknadsplatsen är ett helt område som pulserar med liv och saker att göra. Besökare kan vandra gatorna eller stanna för en drink vid ett vackert trottoarkafé för att överväga middag & drinkplaner för kvällen; jazzklubbar och barer har omvandlat området till en populär plats nattetid.

Es Balaurd Konstgalleri & Bellver Slottet

Es Balaurd Museet av Modern och Nutida Konst är beläget i omkretsen av Sant Pere Bastion, som är Renässans-erans fästningsmur som förr omringade Palma. De många gallerierna är kompletterade med en fin restaurang. Bellver Slottet förelägger sig själv på staden från en kulle nordväst om Palma.
Hotell och lägenheter Hotell i Palma de Mallorca Palma de Mallorca