Cala D'Or i Mallorca

Cala D'Or
'Cala D'Or hotel beach in Majorca' - Mallorca
'Cala D'Or hotel beach in Majorca' Piotr Kowalski / Shutterstock

Den idylliska tropiska destinationen av Cala d'Or ligger längs Mallorcas sydöstra kust och omfattar Cala d'Or stadscentret, Cala Egos och Cala Ferrera. Ursprungligen en liten fiskeby, Cala d'Or blev gradvist den populära semesterdestinationen som den är idag. Trots det, så förser Cala d'Or med en unik fiskeby-atmosfär, med dess bukter och vattenvägar fortfarande intakta och oförändrade.

Boenden i Cala d'Or

Cala d'Or erbjuder en bred varietet av boenden, de flesta av vilka passar lätt till alla besökares budget. Det finns många alternativ tillgängliga, från lyxiga villor till resort-hotell, men det är sagt att självservicelägenheter är det mest prisvänliga valet. Samhället tillhandahåller fem olika vandrarhem, varje varierande i pris. Hursomhelst, Hostal de la Caraval la är högt rekommenderat av resenärer, förmodligen på grund av dess "budgethotell" känsla, som en motsats till en typisk, ordinär "hostelvibb". Lokalbefolkningen tar inte ofta del i campingaktiviteter, men ändå, camping är en kul aktivitet för besökare till Cala d'Or, som har en selektion av campingplatser i och nära området. På den nordvästra kusten av ön så finns Lluc, med de fullt utrustade campingplatserna Font Coberta och Margenó.

Stränder i Cala d'Or

Stränderna av Cala d'Or kvarstår som en större attraktion för dess gäster, som kan välja mellan fem olika under deras vistelse i den vackra resorten.

Cala d'Or Stranden

Carla d'Or ligger närmast populära Marina de Cala d'Or, där besökare har tillgång till solstolar och parassoll, tillsammans med badrum och duschar, plus en bar vid baksidan av bukten. De lugna vattnen här tillhandahåller den perfekta platsen för nybörjarsimmare. Denna strand är också känd av ortsborna som Es Forti, och då den är 100 meter bred, så kan besökare behöva ta en kort promenad för att få tillgång till havet.

Cala Gran Stranden

För de mer energiska typerna, så kännetecknar Stranden Cala Gran strandnära barer och restauranger tillsammans med en lekplats. Det är en av de största stränderna i området och Cala Gran är känt för att bli packat under de heta sommarmånaderna, men med dess fina, vita sand och klarblåa hav, så kommer du att vara för upptagen i salighet för att märka det.

Cala Esmerelda Stranden

De långa och smala bukterna av den lilla stranden Cala Esmeralda är en sikt av ren naturlig skönhet, och dess tysta, lugna vatten tillåter besökare att verkligen relaxa och varva ner. Att det är ganska centralt till Cala d'Or resorten ger adderad bekvämlighet till Cala Esmerelda, som har en ljuvlig bar och restaurang.

Cala Ferrera Stranden

Cala Ferrera förser den perfekta snorklingsdestinationen, då klippformationerna vaktar mot inkommande vind och håller därför det turkosa havet lugnt. De olika faciliteterna som hittas här inkluderar barer, restauranger och till och med massageterapeuter, som tillhandahåller besökare med den perfekta chansen till att bli ompysslad.

Cala Serena Stranden

Lilla & avskilda Cala Serena är det perfekta stället för de som föredrar lite privatliv medans de är på semester. Det är sagt av många att Cala Serena Stranden är en av de mest vackra och naturliga i området.

Historiska Aktiviteter i Cala d'Or

Populära aktiviteter i området inkluderar ett besök till Castillo de Santueri, eller "Slottet Santueri", som står majestätiskt på en stenig mark ovanför byn S'Horta. Romerna etablerade först ett fort där och den nuvarande byggnaden daterar tillbaka till 1300-talet. besökare har möjligheten att utforska denna historiska attraktion och lära om den fascinerande historian bakom de Moriska attackerna. Ta en tour i de ovanliga Drach-Grottorna eller Hams-Grottorna, som också är belägna i området.

Cykling i Cala d'Or

Lokalbefolkning och gäster likaså tenderar också till att cykla runt området. Olika stigar leder upp till de pittoreska bergen. För de som inte är så mycket för en fysisk utmaning, ta bara en runda längs den natursköna östkusten. Besök de doftande trädgårdarna i S'Horta, och trampa sedan vidare mot Porto Colom. Avnjut en picknicklunch på stranden innan du gör resan tillbaka till Calad'Or.
Hotell och lägenheter Hotell i Cala D''Or Cala D'Or