Pollensa i Mallorca - En Välkomnande Tradition

Pollensa
'Pollença' - Mallorca
'Pollença' - Attribution: Boy de Nijs

Uppkommande från låga starter som en liten fiskeby, Pollença i Mallorca är nu en populär destination för besökare som kommer från hela jordgloben. En stor majoritet av traditionerna som initialt gav denna kustregion dess charm utövas än i dag. Besökare kommer att glädjas i Pollenças avslappnande promenader bortom de lokala kaféerna, såväl som av den behagliga luften som drivs in från den lokala landsbygden. Promenaden börjar längs Pine Walk stigen och fortsätter mot lyxen av Hotellet D'Or.

Boenden i Pollença

Pollenças vänliga och välkomnande atmosfär ställs mot det sceniska landskapet av Tramuntana bergskedjan. Både familjer och par tenderar att se denna destination som en som är full av äventyr och romantik, som ligger på en plats som rör sig i en elegant takt. Resorterna och hotellen erbjuder en varietet av paket för både korta och långa besök som är utrustade för alla typer av besökare, från ensamma resenärer till större grupper. Pollença har ett utbud av alternativ, från all-inclusive familj-dealar av internationella leverantörer till lokala & självstående villauthyrningar, komplett med fantastiska vyer av den utmärkta bergskedjan i närheten. Typen av boendeupplevelse är helt i dina egna händer. Gör ditt val!

Mat & Dryck i Pollença

Med över 100 kaféer och restauranger i området, så kommer besökare till Pollença säkerligen inte att bli besvikna av antalet njutningar som finns lättillgängliga. Även om det finns restauranger som specialiserar sig inom mat från hela världen, så är den Mallorcansk kokkonst inte att missa medans du semestrar på ön. Enkla, men ändå fräscha och fascinerande maträtter kan lätt satisfiera smaklökarna hos till och med de skarpaste matkritikerna. De med stadig aptit kommer också att hitta trevnad i de mättande rätterna, lokalbefolkningen gör sitt bästa för att göra det mesta av de traditionella lokala råvarorna. Ett jättebra ställe att testa några av dessa lokala maträtter på är El Posito, en restaurang som är populär bland både turister och ortsbor, och är välkänd för dess spektakulära tapas och paella. För skaldjursentusiaster, ni har tur; Pollença förser en varietet av skaldjursställen vid varje sväng, med mat som får det att vattnas i munnen. Ett måste-prova i Pollença är restaurangen La Llonja, som är en traditionell men ändå modern skaldjursrestaurang, komplett med toppkvalitetsfisk fångad färsk från Medelhavet, plus utmärkta, pittoreska vyer av just det.

La Llonja Historiska Attraktioner

Besökare till detta område kommer snabbt att inse att det inte finns tillräckligt med timmar på dagen för att se alla underbara sevärdheter som Pollença har att erbjuda. Kapellet av Calvari är ett välkänt och populärt stopp som ger resenärer en glimt av den traditionella arkitekturen som inrymmer tron av lokalbefolkningen. Den 365 stegs bestigningen till Kapellet är väl värt ansträngningen för de individer som kan uppskatta simpel och meditativ skönhet. Museet av Dionís Bennàssar lockar ansträngningslöst uppmärksamheten av konstälskare som besöker regionen. Dedikerat till en lokal artist född där 1904, denna byggnad hedrar Bennàssars liv och arbete. Han steg genom samhällsklasserna från en jordbruksarbetare, men förlorade användningen av sin föredragna målarhand medans han kämpade för militären i Marocko. Trots skadan, så fortsatte han att arbeta till sin död 1967.

Shopping & Aktiviteter i Pollença

Shopping i Pollença är också en upplevelse som är unik för resenärer. Från konsthantverk till lokalt odlad mat till "one-of-a-kind" hushållsföremål som är handtillverkade i en traditionell stil, så finns det något för alla runt varje hörn av de lokala marknaderna. De som skulle vilja pröva deras matlagningshänder med färska & lokala ingredienser under en vistelse kommer att se att marknaderna är de perfekta ställena att köpa lokala delikatesser på. Artister och musiker har sett Pollença som en extremt attraktiv destination i årtionden. Det är hem till många gallerier, museer och konserthallar som är värdar för kända & traditionella konstarbeten genom året.
Hotell och lägenheter Hotell i Pollensa Pollensa