Ca'n Picafort i Mallorca

Ca'n Picafort
'Street of Can Picafort, Majorca island, Spain' - Mallorca
'Street of Can Picafort, Majorca island, Spain' Yuriy Davats / Shutterstock

Endast en och en halv timme från Son Sant Joan Internationella Flygplats, på den norra delen av Mallorca, så ligger den vackra kustorten som är Ca'n Picafort. En liten, arbetshamn är allt som är kvar av den originella fiskebyn som en gång stod på denna plats. Att ta några minuter ut ur en upptagen dag för att se båtarna är nästan som en semester inom en semester.

Stränder i Ca'n Picafort

Ca'n Picafort är det idealiska stället att vara på om du är en av de som älskar en bra promenad längs stranden. Ca'n Picafort räkas som 17 km av strålande kustlinje, och inkluderar en härlig strandpromenad med en varietet av restauranger och barer. Detta fortsätter för 2 km och och sedan kommer man till det mer moderna området av staden, Son Baluó. I tillägg till de många kilometerna av gångbar kustlinje, så kan ett litet, skyddat naturreservat hittas på stranden. För djurälskare, så är det en bra ide att spendera lite tid till att se de olika arterna av inhemskt vildliv som lever vid kustlinjen. För en annorlunda typ av natur, så är S´Albufera Park (också känd som S’Albufera Park de Mallorca eller S'Albufera de Muro) hem till fler än 2000 fågelarter som återvänder varje år till nästet. Skyltar med riktningar till detta är belägna längs gångstigar, vilket gör det lite enklare för besökare.

Aktiviteter & Saker att Göra i Ca'n Picafort

Om du älskar historia (eller till och med om du inte gör det!), så är det en bra ide när du semestrar i Ca'n Picafort att ta en paus från stranden för en dag och åka inåt i landet för att se några av de mest intressanta arkeologiska sevärdheterna, många av vilka är nära den lilla staden Santa Margalida, bara 9 km från Ca'n Picafort. De flesta av dessa sevärdheter daterar tillbaka hela vägen till de Förromerska tiderna, vilket gör dem antika. "Son Real Necrópolis (översatt som "Feniciernas Kyrkogård") är daterad från den Talaiotiska Perioden och kan nås till fots från Son Bauló. Här kommer du att hitta över 100 gravar som har grävts in till sten.

Mat, Dryck & Nattliv i Ca'n Picafort

De bästa ställena för middag och drinkar finns alla inom gångdistans, och många har bekväma uteserveringar nära havet. Det är sagt att vissa av de bästa ställena att äta på är belägna längs strandpromenaden, då det finns en sådan varietet av maträtter att passa alla smaklökar. En av de mer välkända restaurangerna i Ca'n Picafort är restaurangen "Rapha's La Terracita", som serverar den bästa tapasen och lokala Mallorcanska maträtter. Livet efter mörkrets inbrott i Ca'n Picafort har många nattklubbar och barer att välja mellan, både i resorten och i den närliggande resorten Alcudia. För de som föredrar en mer avslappnad drink, luta dig tillbaka och relaxa med en kvällsdrink medans du tittar på vildlivet på stranden. Hotell här är kända att servera jättebra skaldjur och att ha bra underhållning, perfekt för de som önskar att inte resa för långt från sitt rum.
Hotell och lägenheter Hotell i Ca''n Picafort Ca'n Picafort