Magaluf i Mallorca

Magaluf
'Magaluf beach' - Mallorca
'Magaluf beach' - Attribution: Chris

Magaluf är en livlig och välkänd turistdestination i området Palma Bay i Mallorca. Då Magaluf är en av de vildaste destinationerna i världen, så har Magaluf blivit en av de mest populära resedestinationer för mer än en miljon lättroade och sol/fest sökande besökare varje år. Dessa inkluderar unga singlar som vill festa hela natten med billiga drinkar medans de njuter av de vackra lokala stränderna under dagen. Då Magaluf bara ligger 17 km från Palma de Mallorca, så är Magaluf också bara en 25 minuters bilresa från flygplatsen, vilket gör det lite mer bekvämt.

Lokalt Klimat

Med över 300 soldagar om året så är Magaluf den perfekta stranddestinationen. Tur nog så är alla hotel, barer och klubbar luftkonditionerade, vilken gör värmen lite mer uthärdlig för besökare som är vana vid kallare klimat. Däremot kan nätterna vara kalla på vintern, och ovanligt nog så fick de tio centimeter snö den 4 februari 2012.

Stränder i Magaluf

Magaluf Beach sträcker sig mer än 1600 meter och är den mest populära plats att bada, sola, dyka, snorkla, köra vattenskoter, kite-surfa på, eller ta en legendarisk bananbåttur. Denna superbreda vita sandstrand med sitt kristallklara vatten har ofta tilldelats ”blue flag Award” för dess renlighet. Det finns också en strandpromenad komplett med hotell, restauranger, barer, kaféer och intressanta presentbutiker. Det är en bra idé att ta en tur via trampbåt, eller, för den mer atletiska typen, att simma över till den närliggande ön Lizard, som är lätt att se ifrån Magaluf Beach.

Nattliv i Magaluf

Punta Ballena gatan är den berömda gatan där besökare hittar mer än 100 nattklubbar och barer inklusive den största nattklubben på ön, BCM, där världsberömda DJ:s spelar sina uppsättningar under sommarsäsongerna. Med billiga drinkar och en surrande atmosfär som åtnjuts av människor som alla är ute efter att festa så är Magalufs nattliv något som alla måste uppleva minst en gång.

Aktiviteter & Saker att Göra i Magaluf

Magaluf har ett sådant brett utbud av saker att göra, oavsett om du är där som en del av familjen eller med en grupp vänner. Parken Katmandu är en nöjespark med attraktioner för alla åldrar. Oavsett om det är det ökända Upp och Ner huset, Desperados Vilda Västern skjutspel, 18-håls minigolfbanan eller 4D upplevelsen på deras nya surround skärm attraktion, så kommer Katmandu Park garanterat att imponera.

Piraters Äventyr Middagsteater transporterar dig till mitten av ett otroligt äventyr som involverar dansare och akrobater i världsklass. Då piraterna slåss mot sina franska fiender så blir gästerna ofta valda till att delta, och har möjligheten att ta bilder tillsammans med artisterna. Den serverade maten är vanligtvis kyckling, korv, coleslaw och chips följt av en läcker fruktglass. Plus, läsk, öl, vin och sangria är helt obegränsat, vilket innebär att gästerna kan dricka så mycket som de vill. En "booty bag" för barnen, kostar 15 euro och innehåller sådant som en ögonlapp, chokladmynt och en huvudbonad.
Hotell och lägenheter Hotell i Magaluf Magaluf