El Arenal i Mallorca

El Arenal
'El Arenal' - Mallorca
'El Arenal' - Attribution: Gonzobonzo

El Arenal är en liten bit av paradiset undangömt på västkusten av Mallorca. Orten är ganska avskärmad från resten av ön och fungerar som en oas mitt i Medelhavet. El Arenal är hem till ett varmt hav, vackra väder samt vänlig lokalbefolkningen. Omgiven av vackra vatten och palmer, så är detta område i synnerhet en fantastisk plats för vila och återhämtning. Besökarna kommer att finns de lugna vågorna över Medelhavet och de varma solstrålarna mycket avkopplande och trevligt. För dem med en kärlek till äventyr, så har El Arenal massor av saker att göra som verkligen kommer att få blodet att pumpa. En sista sak som El Arenal är välkänt för är dess attraktioner som är riktade mot tyska turister i 20-års åldern. Det är även känd som den tyska.

Aktiviteter & Saker att Göra i El Arenal

Medans vissa besökare kanske föredrar att luta sig tillbaka och slappna av, njuta av solen och smutta på iskalla drinkar, så vill andra satisfiera sina adrenalinbehov. El Arenal är den perfekta platsen för vattensporter, med Medelhavet rätt vid dess tröskel, så kan besökare fiska, bada, köra båtar och delta i ett flertal energiska vattenbaserade aktiviteter. Om du får chansen, gå till Aqualand, El Arenals lokala äventyrsbad. En dag tillbringad där är garanterat roligt och underhållande för hela familjen. Ett annat ställe som är värt ett besök är Akvariet i Palma, en fantastisk marinpark med mer än 8000 djur och 700 olika djurarter. Det finns absolut inget bättre ställe att njuta av den underbara gåvan av naturen på. El Arenal landskapet är också fantastiskt, så det är en utmärkt destination för fotografer.

Stränder i El Arenal

El Arenal ligger på den östra sidan av den 6km långa Playa de Palma. Den här stranden sträcker sig från C'an Pastilla, genom själva Playa de Palma och slutligen längs El Arenal. Stranden är känd för sin typiska turistorts ”lookie lookie” men som säljer klockor och solglasögon till ett väldigt rimligt pris. Inte bara detta, det sägs ofta att man ska hålla utkik efter så kallade "Balnearios". Detta är små och vackra strandhyddor med toalett, dusch samt en kiosk som säljer alla typer av snacks.

Kulturen & Lokalbefolkningen i El Arenal

En av de mest fantastiska delarna med ett besök i El Arenal är att dela erfarenheter med lokalbefolkningen. De är vänliga och hjälpsamma människor som är mycket gästvänliga och vissa tycker att dela en fiskmiddag med lokalbefolkningen är mer givande än någon annan middagsupplevelse på ön. Ett besök i El Arenal och Mallorca kommer garanterat att ge dig minnen som varar livet ut.
Hotell och lägenheter Hotell i El Arenal El Arenal