Cala Ratjada - Ta en flykt till en balans av historia och lyx

Cala Ratjada
'Cala Ratjada' - Mallorca
'Cala Ratjada' - Attribution: digame-mallorca

Kuststäder som klarar av att behålla sin känsla av kulturell identitet samtidigt som de utvecklar och bygger lyxiga och högklassiga boenden för sina besökare gör detta till den idealiska platsen för en minnesvärd semester. Cala Ratjada, som ligger i nordöstra delen av Mallorca, har åstadkommit denna känsliga balans i årtionden. Det är den viktigaste platsen för verksamhet i kommunen Capdepera och ligger längs en naturskön, klippig halvö. Denna vackra resort är bara en kort bilresa från Son Sant Joan Internationella Flygplats, som för med sig miljontals besökare från hela världen till Mallorca varje år.

Cala Ratjada Förr & Nu

Cala Ratjada var främst en fiskehamn för lokalbefolkningen tills turismen började ta fart i slutet av 1960-talet. Sedan dess så har Cala Ratjada, översatt som "Bukt av Strålar", erbjudit fantastiska möjligheter för nya kulinariska upplevelser samt en unik exponering för det marina livet i medelhavet. De ursprungliga fiskehamnarna som gjorde den här regionen lönsam för de lokala fiskarna existerar fortfarande även om de har ändrats en aning för att rymma större och mer lyxigare båtar.

Klimat i Cala Ratjada

Området har över 40 olika hotell för att rymma alla typer av resenärer och turister. Under större delen av året, kan besökare i alla åldrar och av alla nationaliteter hittas njuta av anläggningar som den här platsen har att erbjuda. Men solen bryter och ett svalare klimat formar sig från slutet av oktober till början av april. Denna korta förändring i vädret lockar en hel del äldre turister som oftast vill göra det mesta av sin pension och resa utomlands, men som inte kan hantera de stora mängder sol under högsäsongerna.

Stränder i Cala Ratjada

Besökare till Cala Ratjada tenderar att välja denna destination på grund av dess enorma närvaro av vackra sandstränder som kan nås antingen till fots eller med båt. Totalt har Cala Ratjada över 42 km kust som besökare är fria till att utforska. Det mesta av detta består av sandiga vikar där djurliv, flora och fauna lever i stort överflöd. Stränderna i själva Cala Ratjada är faktiskt populära i hela världen på grund av den höga kvaliteten på havsvattnet. Resorten har blivit tilldelad den ”blåa flaggan” av EU, som står för renlighet, enastående faciliteter och kristallklart vatten.

Turisttäta stränder finns bara några minuter från de populäraste hotellen; den viktigaste i Cala Ratjada är känd som "Son Moll", medans de som söker en mer privat strand kan gå längre norrut upp längs kusten till "Cala Agulla", "Cala Mesquida" eller "Cala Guya”. Många av de lokala skogarna som har utsikt över stränderna är väl skyddade och tas väl om hand, på grund av deras unika ekologiska bidrag till området. Sällsynta fåglar trivs i överflöd här, vilket gör denna semesterort populär bland fågelentusiaster. Många människor reser hundratals kilometer bara för att få en skymt av de blomstrande arterna på öns skyddade fågelreservat.
Hotell och lägenheter Hotell i Cala Ratjada Cala Ratjada