Playa de Palma - Mallorca

Playa de Palma
'Platja de Palma Beach, Mallorca, Balearic Islands, Spain' - Mallorca
'Platja de Palma Beach, Mallorca, Balearic Islands, Spain' Gert Hochmuth / Shutterstock

Playa de Palma

Playa de Palma, översatt som "Stranden av Palma", är en av de mest populära och turistiska ställena i Mallorca, beläget nära centrumet av öns södra kust och förhäver sig med en kustlinje som är runt 5 km lång, som börjar vid Ca'n Pastilla resorten och slutar vid El Arenal resorten. Särskilt bekvämt är är de numrerade hyddorna som är längs stranden, kända som "Balnearios". Varje Balneario är utrustad med en dusch, en toalett och ett mat och dryckesstånd. Det finns finns fler än ett dussin Balnearios på Playa de Palma.

När besökare inte simmar eller solbadar, så kan de flanera längs den vida strandpromenaden linjerad med charmiga kaféer, barer, boutiqueaffärer och nattklubbar. Cykeluthyrning finns också tillgängligt för de som skulle föredra att utforska promenaden på detta sätt. Hursomhelst, var förvarnad: om du ser folk som säljer klockor på gatan, köp inte någonting från dem, då deras handelsvaror säkerligen kommer att vara fejk eller defekta.

Att komma till och runt Playa de Palma är enkelt. Det är beläget mindre än 4 kilometer från Son Sant Joan Internationella Flygplats, eller "Palmas Flygplats" som den också är känd som. Det finns en allmän buss som kan ta dig direkt från Flygplatsen till Playa de Palma. Ytterligare, det finns många allmänna transportalternativ i området. Det finns det populära Minitågen, som drivs längs strandpromenaden, och många bussar är i drift också. Hursomhelst, notera att dessa bussar inte går ofta enligt precisa tabeller.
Hotell och lägenheter Hotell i Playa de Palma Playa de Palma