Mallorcas Klimat

Klimat
'Cape Formentor in Mallorca, Balearic island, Spain' - Mallorca
'Cape Formentor in Mallorca, Balearic island, Spain' Nanisimova / Shutterstock

Medelhavsön Mallorca är varm och solig hela året runt, med kuststäder som har ett genomsnitt av 300 dagar med solsken per år. Den sydöstra delen av ön är definitivt varmare än den nordvästra, men vilken del besökare än väljer att spendera sin semester på, så är sol alltid garanterad.

Vår

Vår i Mallorca är klassad att vara från mars till maj, och är en bra tid för att resa icke-säsong. Temperaturen är ganska varm, antagligen varmare än många förväntar sig, och regnnivåer är faktiskt ganska låga. Denna tid på året är bra för de besökare som inte vill ha den livliga vibben som ön tillhandahåller under högsäsongen; hursomhelst, nätter är fortfarande lite kalla och simning i havet är nästan omöjligt.

Sommar

De flesta resenärer kan föredra den varma och torra sommaren som håller från juni till september, eftersom vid denna tid så tillhandahåller Mallorca idealiskt sol-badväder och låga regnnivåer, såväl som den svala och uppfriskande brisen som gör de höga temperaturerna mycket mer komfortabla. Notera, det är rådgivet att leva som ortsborna och ta en siesta under tidig eftermiddag när temperaturen når sin topp. Trots det, med livliga turistnivåer och fantastiskt, så är sommaren en jättebra tid för att besöka Mallorca.

Höst

De bästa affärerna för icke-säsongresande till Mallorca är i säsongen av hösten (oktober & november), då det är mer regn och en lite svalare, mer komfortabel temperatur. Dagtidstemperatur är fortfarande varm och besökare kan fortfarande avnjuta en dag på stranden utan att frysa, men notera, nattider i Mallorca vid denna tid är kyliga. Även om regnnivåer är de högsta vid denna tid, så upplever ön bara snabba skurar. Med besökarnivåer låga och havet fortfarande, så är hösten en bra tid för de som önskar en semester efter sommaren.

Vinter

Då vintersäsongen i Mallorca inte är i närheten av så dålig som på många andra platser i Europa när det kommer till temperaturer, som är mycket mildare, och dagsljusnivåerna bättre, så klassas Mallorca som en året-runt semesterdestination. Vintern i Mallorca har faktiskt varit känd för sol och ganska höga temperaturer vid denna tidpunkt, men detta händer inte alltid. På grund av låga temperaturer på natten, så håller sig många barer och restauranger inom turist-resorterna bara öppna för sommarsäsongen, medans de lokala barerna i städer såsom Palma håller sig öppna hela året runt.

Månatliga Temperaturgenomsnitt

Januari - 4 grader (lågt genomsnitt), 16 grader (högt genomsnitt)

Februari - 4 grader (lågt genomsnitt), 16 grader (högt genomsnitt)

Mars - 6 grader (lågt genomsnitt), 18 grader (högt genomsnitt)

April - 8 grader (lågt genomsnitt), 20 grader (högt genomsnitt)

Maj - 12 grader (lågt genomsnitt), 24 grader (högt genomsnitt)

Juni - 16 grader (lågt genomsnitt), 28 grader (högt genomsnitt)

Maj - 12 grader (lågt genomsnitt), 24 grader (högt genomsnitt)

April - 8 grader (lågt genomsnitt), 20 grader (högt genomsnitt)

September - 17 grader (lågt genomsnitt), 28 grader (högt genomsnitt)

Oktober - 13 grader (lågt genomsnitt), 24 grader (högt genomsnitt)

November - 8 grader (lågt genomsnitt), 19 grader (högt genomsnitt)

December - 6 grader (lågt genomsnitt), 16 grader (högt genomsnitt)

Även om sommaren traditionellt har varit den mest livliga säsongen att besöka Mallorca, så börjar många besökare att utforska ön på hösten och vintern. Dagarna kan vara kyligare, men det finns fortfarande solsken, och det är ett prisvänligt sätt att rymma det kalla vintervädret hemma. Den idealiska tiden att komma till Mallorca kan bero på vad du letar efter för din ö-semester, oavsett om det är sol, simning, natur, eller formligen avslappning.