Santa Ponsa i Mallorca

Santa Ponsa
'Strand von Santa Ponça / Santa Ponça / Santa Ponsa' - Mallorca
'Strand von Santa Ponça / Santa Ponça / Santa Ponsa' - Attribution: Fabian Walden

Santa Ponsa är en favorit-semesterdestination för många, och är beläget vid en skyddad vik på den utmärkta sydvästra kusten av Mallorca. Besökare tenderar att spendera sina semesterdagar vistandes i de vackra villorna i den närliggande landsbygden. Santa Ponsa's strand av mjuk vit sand och klart blått vatten är en populär plats för dess besökare. Hamnen Adriano, en ny djupvattenhamn, finns där för att inrymma yachterna av de rika och berömda. Den enorma Festivalen av Rei en Jaume vid slutet av sommaren celebrerar landstigningen av Jaume 1229 när han började sin erövring av Mallorca.

Stränder i Santa Ponsa

Santa Ponsa är känd för dess utmärkta, idylliska stränder. Besökare till resorten har 3 härliga stränder att välja från, "Santa Ponsa Beach", "Lilla Stranden" och "Stranden Castellot". Santa Ponsa Stranden är den huvudsakliga stranden i resorten och har en promenad som kännetecknar barer, restauranger och kaffe & snacksbutiker. Denna strand är perfekt för äventyrsälskare eftersom att det finns en varietet av aktiviteter tillgängliga att ta deltaga i, inkluderat vattenskoter, skärmflygning, pedalbåtar, bananbåtar och båtturer. Lilla Stranden är runt en 15 minuters promenad bort, och dess namn skvallrar verkligen om dess storlek. För de besökare som letar efter lite mindre liv och rörelse och lite mer privatliv, så är Lilla stranden det bästa valet. Slutligen, Stranden Castellot är en liten klippig stenig strand belägen norr om Santa Ponsas centrum. För de med en kärlek till naturen och för att utforska, så kommer en dag spenderad här bli en intressant dag.

Aktiviteter & Saker att Göra i Santa Ponsa

För ett ovanligt äventyr mellan april och november, så är det en jättebra ide att gå till Djungelparken, Den Baleariska Öns enda akrobatiska trädcirkus. Beläget i en 9-hektars skog, så finns det tre nivåer av höjder ovanför marken med 100 plattformar. Aktiviteterna involverar att röra sig från träd till träd med användning av repsving, klätterväxter, nät, zipkablar och broar. De två vuxencirkusarna är kända som "Utforskaren" och "Extrem". Det finns också en speciell piratcirkus för barn som är fyra år och äldre. Detaljerade instruktioner ges, och det är alltid en provrunda innan.

Santa Ponsa har inga vattenparker, men nära, i Magaluf så finns Western Vattenparken. Ett besök till denna rolighetsfyllda vattenpark är jättebra för hela familjen. Santa Ponsas nattliv är känt att vara på den skilda sidan, och är mycket mer avslapnnad än Magalufs partyscen. För lite dagtidsunderhållning när besökare inte solar på stranden, så har Santa Ponsa ett utbud av fantastiska butiker. Om du tycker om loppmarknader, så finns det en som tar plats varje lördag i ett av Santa Ponsas lokala områden, Son Bugadellas, här kan du hitta väldigt gamla och intressanta objekt för resonliga priser.

Santa Ponsa är enkelt att nå med bil, och det finns också många bussar som reser från Palmas Citycenter till Santa Ponsa
Hotell och lägenheter Hotell i Santa Ponsa Santa Ponsa