Cala Millor i Mallorca

Cala Millor
'View of Cala Millor on Mallorca, Balearic Islands, Spain' - Mallorca
'View of Cala Millor on Mallorca, Balearic Islands, Spain' Karol Kozlowski / Shutterstock

En gnistrande skatt belägen vid Mallorcas nordöstra kust är Cala Millor, en favorit-semesterdestination för semestermakare från hela Europa. Det är också den största resorten på Mallorcas östkust. Turister från hela världen är kända för att återvända igen och igen för att återuppleva den avslappnande atmosfären och vänligheten av Cala Millors lokalbefolkning.

Stränder i Cala Millor

Cala Millor kan översättas till "bästa bukten" och precis som dess närliggande syster Cala Bona ("bra bukt") så förser det besökare med en av de bästa stränderna i Mallorca. Över 1 kilometer lång, Stranden Cala Millor är känd för dess pittoreska vita sand och dess klara blåa vatten. Cala Millor Stranden tillhandahåller inte endast besökare med de bästa vyerna, utan den har även parasoller och sollounger tillgängligt för uthyrning, vattensporter och vindsurfingfaciliteter, plus enkel tillgång till resorten Cala Bona och en vacker promenad komplett med butiker och restauranger. Det är enkelt att se hur Cala Millor blev en så populär semesterdestination. Strandens gyllene sand, blå himmel och akvamarina vatten skapar ett paradis. Barska klippor och avlägsna berg tillhandahåller en konstrast för buktens tropiska skönhet.

Cala Millors Centrum

De olika hotellen längs bukten är komplementära till öns skönhet, och förser gäster med glimrande pooler och lyxigt landskap. Affärerna och verksamheterna i stadscentret uppvisar Medelhavssmakerna, i vittvättade och soltorkade pastelltegelbyggnader. Besökare till Cala Millor kan testa den lokala kokkonsten och äta en avspänd lunch vid ett utomhuskafé, alla av vilka är kompletta med otroliga havsutsikter. Efter att ha gjort så, så har turisten möjligheten att promenera av deras lunch genom gatorna linjerade med exotiska palmträd och toppkvalitetsbutiker. Om gång inte är för dig, ta en tur på Badia-express, ett gammalmodigt minitåg som ansluter till alla de andra närliggande resorterna.

Golffaciliteter i Cala Millor

De som gillar att ta tid till att spela en golfrunda medans de är på semester kommer säkerligen inte att bli besvikna. Medelhavsfläkten och den omringande skönheten är den perfekta miljön för golf, och de närmaste banorna till Cala Millor är Son Servera, Pula, Capdepera och Canyamel. Son Servera är den näst äldsta i Mallorca, en 9-håls bana och populär bland Brittiska medlemmar, medans Pula säkerligen är en av de mer exklusiva och lyxiga banorna. Angående Capdepera och Canyamel, så är utsikterna formligen spektakulära.

Mat, Dryck & Nattliv i Cala Millor

Mat är alltid ett måste att erfara när du åker på semester, och Cala Millor är verkligen inget undantag. Det finns många bra restauranger och kaféer för att äta, alla förser med ett utbud av lokala och internationella maträtter. Pröva den lokala Spanska kokkonsten vid restaurangen Perla del Mar, eller testa en slice av den mycket älskade pizzan hos Carlos. Oavsett vad dina preferenser gällande mat är, så har Carla Millor något för alla när det kommer till mat. Efter att ha tittat på en gloriös Medelhavssolnedgång, så kommer det att vara tid för att uppleva internationell musik vid en av de olika barerna och nattställena. Disco Karussell och Palace Q är de mest populära klubbarna i resorten, och en natt ute Cala Millor stil är inte komplett utan ett besök till ett av dessa.
Hotell och lägenheter Hotell i Cala Millor Cala Millor