Mallorcas Bästa Stränder

Stränder
'Beach sea bay turquoise water mountain view , Cala Pi de La Posada, Cap Formentor, Majorca, Spain ' - Mallorca
'Beach sea bay turquoise water mountain view , Cala Pi de La Posada, Cap Formentor, Majorca, Spain ' Irina Papoyan / Shutterstock

Ön Mallorca har fler än 120 magnifika stränder. På dessa stränder, så finns det vikar med ren vit och gyllene sand, klart turkost hav, grottor under otroliga klippor och vackra kustlinjer. Dessa stränder har sina egna unika personligheter.

Stranden Cala Formentor

Stranden Cala Formentor är belägen i bukten Pollenca, öster om udden Formentor, vid den nordvästra delen av Mallorca. Det är en av de mest pittoreska stränderna på ön och den är väldigt populär när det kommer till turister, även om den endast är 1000 meter lång och 12 meter bred. Det är en strand med en Blå Flagga, och de överhängande träden förser besökare med mycket skugga under de varma sommarmånaderna. Stranden själv har utmärkta faciliteter, såsom duschar, toaletter, uthyrning av solstolar & parasoll och livvakter. Du kan också hyra vattenskidor och pedalbåtar och till och med ta en åktur i en glasbottenbåt. Besökare är kapabla till att ta en allmän buss till stranden, eller parkera sin bil vid strandbilparkeringen för runt 5£. Båtturer från Pollenças närbelägna hamn finns också tillgängliga.

Formentor beach
'Formentor beach' - Velizar Simeonov / Shutterstock

Stranden Cala Deià

Stranden Cala Deià, på Mallorcas västkust, är en liten och nätt samt robust sandstrand. Även om Stranden Cala Deià inte har mycket bredd, så sträcker den sig upp till 70 meter. Den är omringad av pittoreska klippor och fulländad med låga höjder och en barrträdsskog. Fiskebodarna ger stranden en traditionell känsla, tillsammans med byn och Deiàs populära kändisplats som står hög på bergsidan. Strandbesökare kan se lokala artister måla och fantastiska omgivningar och testa färska fiskspecialiteter vid strandrestaurangerna. Betalparkering är begränsad, så besökare kan komma att bättre nå stranden genom att gå ner för den väl underhållna stigen från byn Deià.

Cala Deia beach
'Cala Deia beach' - Kevin Eaves / Shutterstock

Stranden Cala Mesquida

Stranden Cala Mesquida är en idyllisk, avlägsen strand som är belägen i Mallorcas nordöstra del, och förser besökare med en längd på 300 meter och en bredd på 100 meter. Uthyrning av parasoll och sollounger erbjuds för dem som önskar att vara mycket i solen, såväl som pedalbåtar till uthyrning för en dag av familjeroligheter. Notera att havet är känt för att bli lite tufft från tid till tid, och det finns livvakter för att varna besökare. särskilt de med småbarn. Hursomhelst, detta är en fördel för äventyrsälskare som gillar att vindsurfa. Till väster om stranden så finns en liten resort med ett fåtal restauranger och butiker. Området generellt är högt skyddat, på grund av faktumet att det är hemmet för de största kolonierna av skarvfåglar och måsar i Balearerna - fågelälskare, uppmärksamma!

Majorca Cala Mesquida beach in Mallorca Balearic Islands of Spain
'Majorca Cala Mesquida beach in Mallorca Balearic Islands of Spain' - holbox / Shutterstock

Stranden Es Trenc

Stranden Es Trenc är en vacker ofördärvad strand belägen i södra Mallorca, och är känd som "Mallorcas svar på Karibien", på grund av dess avskilda plats och för att den inte är ansluten till någon särskild resort. Dess vilda och naturliga känsla blir mer och mer lockande för både lokalbefolkningen och turister. Här, kan besökare beundra kontrasten mellan sand och vegetation. Med en 1,900 längd och en 22 meter bredd, så tillhandahåller stranden mycket land för att ge varje besökare dess egna stilla plats till att avnjuta solen. Stranden har dess egna bilparkering, och det är vanligtvis en 3£ avgift för parkering, som reduceras till hälften efter 4 på eftermiddagen. Du har också alternativet att ta dig dit via allmän buss, som kommer att släppa av dig runt 200 meter från stranden.

Beach of des Trenc at the island of Majorca in the Mediterranean Sea. Majorca is the largest island in the Balearic Islands archipelago in Spain.
'Beach of des Trenc at the island of Majorca in the Mediterranean Sea. Majorca is the largest island in the Balearic Islands archipelago in Spain.' - Creativemarc / Shutterstock

Stranden Banyalbufar

Stranden Banyalbufar är en hisnande bukt belägen vid bergskedjan Tramuntanta, på Mallorcas västkust. Besökare kan se att dem är omringade av berg och träd, ett hav med kristallklart vatten, och också kapabla till att avnjuta strandens allmänna ro och stillsamhet. Då stranden själv är svår att nå med bil, så kan folk vanligtvis parkera i byn av Banyalbufar och sen gå ner för en smal stig till stranden. På grund av platsen och brist på faciliteter, så är stranden inte känd att vara väldigt barnvänlig, men samtidigt så är den idealisk för de som skulle älska att spendera sin stilla tid på en utmärkt plats med en jättebra utsikt. Stranden Banyalbufar har även en liten klippa där du kan ta en "naturlig dusch" och det är verkligen rekommenderat att gå dit för att dyka, då du kan hitta många havsväxter och otroligt havsliv.

Cala de Banyalbufar
'Cala de Banyalbufar' - Attribution: G.e.o.r.g.e